Lansering av Oslofjord Triennale

20.06.2023

Takk til alle som kom på en veldig vellykket lansering av Oslofjord Triennale 2024 på KULTURYTRING 2023 | Drammen.

Oslofjord Triennale ble presentert av initiativtakerne, Linn Cecilie Ulvin, Vibeke Hermanrud, Franzisca Aarflot, Kristin Bergaust, Sidsel Aas (Camilla Dahl kunne dessverre ikke være til stede).

Dessuten bød lanseringen på en samtale med Louise Valestrand fra Norsk institutt for vannforskning - NIVA, som også ble intervjuet av NRK P2/Studio 2 på direkten om situasjonen i Oslofjorden. Kunstner og marin landskapsarkitekt Elin Sørensen, snakket blant annet om styrken ved at ulike faggrupper jobber sammen, der kunst og forskning kan komplimentere hverandre i kommunikasjonen rundt tingenes tilstand i Oslofjorden.

Lanseringen ble avsluttet med to kunstprosjekter. I Drammen ble publikum invitert til å lytte til Oslofjordens stemme, med lyd fra det som skjer under vannoverflaten direkte fra en seilbåt som driver med vind og vær, her og nå. Kunstnere bak verket er Christian Blom (komponist og lydkunstner), Bjarne Kvinnsland (komponist, produsent og elektronisk kunstner), og Kristin Bergaust.

Deretter ble det et performativt måltid i Oslofjorden, på Berger utenfor Drammen, i regi av Vann-Kraft - kunstnerisk ledet av Suzie Davies og Mattias Ekholm fra dansekompaniet DEED, i samarbeid med lydkunstner Thomas Bergsten og scenograf Mari LB Kamsvaag.

Takk for støtten Viken Fylkeskommune og Kulturdirektoratet.